Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ;



Το θολό ελαιόλαδο είναι γενικά ασφαλές.
Το ελαιόλαδο που αγοράζετε συσκευασμένο είναι διαυγές και κρυστάλλινο σαν χρώμα επειδή έχει υποστεί επεξεργασία κι έχουν αφαιρεθεί τα φυσικά χαρακτηριστικά του χυμού της ελιάς.


Όταν το λάδι είναι φρέσκο και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περαιτέρω επεξεργασία, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει στη σύστασή του αιωρήματα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά παγωμένα συστατικά, λόγω της φύλαξής του σε δροσερό μέρος ή σε σημεία στο σπίτι με χαμηλή θερμοκρασία.
Κυρίως το χειμώνα, που επικρατούν ψυχρές συνθήκες, το λάδι παγώνει και επανέρχεται όταν αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός. Δεν αλλοιώνονται καθόλου τα συστατικά του, γιατί από την φύση του έχει την ιδιότητα να αποθολώνεται και να ανακτά πλήρως τις φυσικές του ιδιότητες.

Υπάρχουν ελαιόλαδα που είναι πολύ πλούσια σε συστατικά και ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες φύλαξης είναι ζεστές, παρουσιάζουν λευκά αιωρήματα ή θόλωμα, λόγω της πλούσιας πυκνότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: